Etera Valmennuksen webinaari

Mitä ensi vuoden työeläkeuudistus tarkoittaa yrittäjälle?
 
 

Etera Valmennuksen webinaari kertoo, mitä vuoden 2017 eläkeuudistuksessa tapahtuu. Kerromme myös, mitä yrittäjän pitää huomioida niin omalta kohdaltaan kuin työntekijöidensä suhteen. Mikä menee uusiksi? Entä mikä säilyy entisellään?

Eläkeuudistukseen johdattavat Eteran asiantuntijat:

Lakiasiainpäällikkö Timo Tyni

Ylilääkäri Maija Haanpää

Webinaari on suunnattu yrittäjille. Se järjestettiin perjantaina 4.11.

» Webinaarin esitysaineisto

 
 
 
 

OHJELMA


Työeläkeuudistuksen keskeisimmät muutokset

Lakiasiainpäällikkö Timo Tyni

 

Vuoden 2017 alusta tulee voimaan isoja uudistuksia, jotka vaikuttavat sekä työntekijöiden että yrittäjien työeläkkeisiin. Lainmuutos koskee vuonna 2017 tai sen jälkeen myönnettyjä eläkkeitä tai maksettuja palkkoja. Eläkeikärajat nousevat vaiheittain, eläkettä karttuu yhtäläisesti eri-ikäisille ja käyttöön tulee uusia eläkemuotoja. Timo Tyni kertoo työeläkeuudistuksen keskeisimmistä muutoksista.


Työuraeläkkeen myöntämisen edellytykset

Ylilääkäri Maija Haanpää

 

Työuraeläke on mahdollinen, jos takana on pitkä, vähintään 38 vuoden, työura ja ikää kertynyt 63 vuotta. Oleellista on myös, että työtä on tehty rasittuneisuutta ja kuluneisuutta aiheuttavassa työssä. Mitä työn aiheuttama rasittuneisuus ja kuluneisuus käytännössä tarkoittaa? Miten työkyvyttömyyseläkettä arvioidaan? Maija Haanpää käy läpi työuraeläkkeen myöntämisen edellytyksiä


 

Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Etera
Palkkatilanportti 1, 00240 Helsinki
Puhelin: 010 553 300