Näin haet kotitalousvähennystä

​​​​Voit hakea kotitalousvähennystä eri tavoin. Joissakin tapauksissa voit ilmoittaa tiedot jo etukäteen verokorttia varten. Voit myös käyttää Palkka.fi-palvelua tai hakea kotitalousvähennystä veroilmoituksen yhteydessä joko verkossa tai paperilomakkeella.

Kotitalousvähennys jo verokorttia hakiessa

Jos kotitaloustyö perustuu esimerkiksi pitempiaikaiseen siivoussopimukseen, voit pyytää vähennyksen hakiessasi verokorttia. Silloin vähennys vaikuttaa etukäteen koko vuoden veroprosenttiisi. Voit tilata uuden verokortin Verokortti verkossa -palvelusta. Verokortin voi tilata myös puhelimitse tai käymällä verotoimistossa.

Jos vähennys on ilmoitettu verokorttihakemuksessa, Verohallinto merkitsee sen valmiiksi myös esitäytetylle veroilmoitukselle. Jos tiedot ovat oikein, vähennystä ei tarvitse ilmoittaa uudestaan.

Verokortti verkossa -palvelu: www.vero.fi/verokortti.

Vähennys Palkka.fi:ssä

Voit käyttää apunasi myös Palkka.fi-palvelua. Palkka.fi sopii erityisesti niille kotitalouksille, jotka ovat itse palkanneet työntekijän. Palkka.fi-palvelun avulla voit hoitaa myös tarvittavat palkanmaksuun liittyvät ilmoitus- ja maksuasiat. Palkka.fi:n kautta saat tiedot suoraan veroilmoituksellesi. Palkka.fi:ssä et voi kuitenkaan tehdä verokorttimuutosta. Uuden verokortin voit tilata erikseen.

Palkka.fi-palveluun

Vähennys veroilmoituksessa

Voit vaatia kotitalousvähennystä veroilmoituksellasi. Tarvittavat tiedot voit ilmoittaa Veroilmoitus verkossa -palvelussa. Voit myös lisätä tiedot paperiselle veroilmoituslomakkeelle ja täyttää liitelomakkeen 14. Paperilomakkeet on toimitettava verotoimistoon. Säilytä kuitit ja tositteet itselläsi. Verotoimisto pyytää niitä tarvittaessa.
Veroilmoitus verkossa -palvelu: www.vero.fi/veroilmoitus 

Muistathan, että kotitalousvähennyksen voi saada vain, jos työn tekevä yritys tai yrittäjä kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Rekisteröinti kannattaa tarkistaa jo ennen sopimuksen tekemistä joko verotoimistosta tai Internetistä osoitteesta www.ytj.fi.