Etera- ja YEL-todistukset

​​​Eteran vakuutuspalvelussa hoidat kaikki vakuutusasiat sujuvasti. Jos tulee tenkkapoo, ota yhteyttä asiakaspalveluumme.

Etera- ja YEL-todistuksen tulostaminen vaatii Pro-tunnukset. Kannattaa sopia asiakkaan kanssa käyttöoikeuksista, jos tilitoimistolle kuuluu myös todistusten tulostaminen.

Eteran vakuutuspalvelussa voit tulostaa:

Etera-todistuksen TyEL-vakuutuksista
Etera-todistus on TyEL-vakuutusmaksutodistus. Sillä yritys osoittaa, että sillä on tilaajavastuulain edellyttämä voimassa oleva työeläkevakuutus ja että työeläkevakuutusmaksut on hoidettu asianmukaisesti. Todistus tarvitaan esimerkiksi tarjousten liitteeksi.

Etera-todistus YEL-vakuutuksista urakkatarjouksiin
Todistus osoittaa, että yrittäjällä on lakisääteinen YEL-vakuutus ja että hän on suorittanut todistuksen myöntöpäivään mennessä erääntyneet eläkemaksut.

YEL-työtulotodistus Kelaa varten
Todistus osoittaa yrittäjän vahvistetut työtulot edelliseltä ja kuluvalta vuodelta. Todistusta tarvitaan sosiaalietuuksia hakiessa, kuten äitiys- tai sairauspäivärahoja Kelalta.

YEL-vakuutusmaksutodistus verottajaa varten
Todistus sisältää edellisen ja kuluvan vuoden vakuutusmaksujen yhteissumman. Todistusta voit tarvita mm. verottajaa varten.