Eteran verkkopalvelun käyttäjätunnukset

Eteran verkkopalvelussa asiointi on sujuvaa ja nopeaa.  Käyttöoikeuksia voi antaa useammalle henkilölle omassa organisaatiossa tai tilitoimistolle.

Vakuutuksenottaja saa automaattisesti käyttöoikeudet Eteran verkkopalveluun. Yritysasiakkaan käyttöoikeudet annetaan hakemuksessa ilmoitetulle vakuutuksenottajan vastuuhenkilölle. Vakuutuksenottajan vastuuhenkilö on yleensä toimitusjohtaja tai talousjohto.

Käyttöoikeuksien jakaminen samassa organisaatiossa

Vakuutuksenottaja voi jakaa käyttöoikeuksia verkkopalveluun samassa organisaatiossa haluamillaan käyttöoikeustasoilla. Käyttöoikeuksia voi muuttaa ja poistaa verkkopalvelun käyttäjähallinnassa.


Käyttöoikeustasot Eteran verkkopalvelussa


 


Eteran verkkopalvelut

Yrittäjä - YEL-vakuutus

Etera tarjoaa yrittäjälle käteviä verkkotyökaluja YEL-vakuutusten hoitoon.

Voit myös valtuuttaa tilitoimistosi tai muun asianhoitajan käyttämään Eteran vakuutuspalvelua puolestasi. YEL-vakuutuksen valtakirjassa pitää olla aina yrittäjän eli vakuutuksenottajan itsensä allekirjoitus.

» Valtakirja, word  
» Käyttöehdot, pdf

Valtakirja postitetaan Eteraan osoitteeseen:
Eläkevakuutusyhtiö Etera, Eteran verkkopalvelu, Tunnus 501487, 00003 Vastauslähetys

​Työnantaja – TyEL-vakuutuksenottaja

Eteran verkkopalvelusta löydät työkalut TyEL-vakuutusten hoitoon ja työhyvinvoinnin suunnitteluun.

TyEL-vakuutukseen ilmoitettu vastuuhenkilö, esimerkiksi toimitusjohtaja tai talousjohtaja, saa täyden käyttöoikeudet Eteran verkkopalveluun vakuutuksen tultua voimaan. Hän voi jakaa käyttöoikeuksia omassa organisaatiossaan.

Jos vakuutusta hoitaa tilitoimisto tai muu asianhoitaja, vakuutuksenottaja antaa vakuutuksen hoitoon tarvittavat käyttöoikeudet valtakirjalla.

» Valtakirja, word
» Verkkopalvelun käyttöehdot, pdf 

 

Valtakirja postitetaan Eteraan osoitteeseen:
Eläkevakuutusyhtiö Etera, Eteran verkkopalvelu, Tunnus 501487, 00003 Vastauslähetys

Tilitoimistot, asianhoitajat ja meklarit

Tilitoimiston työntekijä tai muu asianhoitaja voi hoitaa yksillä henkilökohtaisilla tunnuksillaan kaikkien asiakkaittensa TyEL- ja YEL-vakuutuksia.

Tilitoimiston omistaja-yrittäjä tai pääkäyttäjä voi antaa käyttöoikeuksia omassa organisaatiossaan. Se voi antaa pääkäyttäjäoikeudet myös toiselle tilitoimiston työntekijälle. Tutustu asianhoitajasopimuksesta löytyviin käyttöehtoihin.

Asianhoitajasopimus
Kun tilitoimisto tai asianhoitaja alkaa ensimmäisen kerran käyttämään Eteran verkkopalvelua, sen tulee tehdä asianhoitajasopimus Eteran kanssa.

» Asianhoitajasopimus

Valtakirja
Vakuutuksenottaja antaa valtakirjalla tilitoimistolle oikeuden hoitaa valitsemillaan käyttöoikeustasolla TyEL- ja YEL-vakuutuksiaan. YEL-vakuutuksen valtakirjassa tulee olla yrittäjän allekirjoitus.
Etera liittää valtakirjalla annetut käyttöoikeudet verkkopalveluun tilitoimiston käytettäväksi. Tilitoimiston pääkäyttäjä jakaa omassa organisaatiossaan valitsemilleen työntekijöille valitsemallaan käyttöoikeustasolla.

» Valtakirja

Suosikit
Tilitoimiston työntekijä tai asianhoitaja voi tehdä vakuutuksista oman suosikkilistansa. Näin vakuutusten hoito on helpompaa, jos hoidettavia asiakkaita on paljon.

Roolinvalinta
Jos sinulla on myös omia työeläkevakuutuksia Eteran verkkopalvelussa, kirjautumisen jälkeen valitset kummassa roolissa toimit:

  • Asianhoitaja/tilitoimisto
    Tässä roolissa hoidat asiakkaittesi työeläkevakuutuksia. 
  • Omat vakuutukset
    Valitsemalla omat vakuutukset voit hoitaa omia YEL- ja TyEL-vakuutuksia

Valtakirja ja asianhoitajasopimus postitetaan Eteraan osoitteeseen:
Eläkevakuutusyhtiö Etera, Eteran verkkopalvelu, Tunnus 501487, 00003 Vastauslähetys

Tilitoimiston, meklarin tai konsernin emo- tai tytäryhtiön valtuuttaminen

​Jos vakuutusta hoitaa tilitoimisto tai muu asianhoitaja, vakuutuksenottaja antaa käyttöoikeudet hoitaa vakuutusta valtakirjalla.

Kun tilitoimisto, meklari tai konsernin emo- tai tytäryhtiö ottaa ensimmäisen kerran Eteran verkkopalvelun käyttöönsä, sen tulee tehdä Eteran kanssa asianhoitajasopimus verkkopalvelun käytöstä.

 » Käyttöehdot, pdf
» Valtakirja, word
» Asianhoitajasopimus, word

Valtakirja ja asianhoitajasopimus postitetaan Eteraan osoitteeseen:
Eläkevakuutusyhtiö Etera, Eteran verkkopalvelu, Tunnus 501487, 00003 Vastauslähetys