Yrittäjän eläkevakuutus (YEL)

Yrittäjänä järjestät työeläketurvasi yrittäjän eläkelain (YEL) mukaan ja kustannat eläkevakuutuksesi itse. Yrittäjän eläkelain piiriin kuuluvan yrittäjän tulee ottaa vakuutus kuuden kuukauden kuluessa yrittäjätoiminnan aloittamisesta.

» Arvioi sopiva työtulo » Tee YEL-hakemus » Siirrä YEL-vakuutus

Työntekijän eläkevakuutus (TyEL)

Työnantajana järjestät työntekijöille lakisääteisen työeläketurvan. Työeläke antaa toimeentulon eläkeaikana tai mahdollisen työkyvyttömyyden varalta. Eläke-etuuksiin kuuluu myös kuntoutus työkyvyttömyyden uhatessa.

» Arvioi työnantajan kulut » Tee TyEL-hakemus » Siirrä TyEL-vakuutus

» Kartoita ensin, minkä vakuutuksen tarvitset

 

​Palkkaatko työntekijän?

Kun palkkaat tilapäisesti työntekijän, maksat myös hänen lakisääteisen työeläkevakuutuksensa (TyEL). TyEL-vakuutuksen hankit helposti Eterasta. Tarvitset vain verkkopankkitunnukset ja työntekijän henkilötiedot.

» Arvioi työnantajan kulut   » Tee palkkailmoitus

Milloin tarvitset TyEL-vakuutussopimuksen?

TyEL-vakuutussopimuksen tarvitset, jos maksat palkkoja puolen vuoden aikana yli ​8 178,00 euroa tai jos työllistät jatkuvasti ainakin yhden työntekijän. Voit vakuutuskartoituksella helposti selvittää, millaisen vakuutuksen tarvitset.

» Tutustu ohjeisiin   » Täytä TyEL-vakuutushakemus

» Kartoita ensin, minkä vakuutuksen tarvitset

 

Tarvitsetko apua?

 • Asiakaspalvelumme palvelee
  •  
  • Vakuutusasiat : 010 553 3030
   Eläkeasiat : 010 197 050
  • asiakaspalvelu@etera.fi
   elakeasiat@etera.fi

Jätä soittopyyntö tai lähetä viesti:

 • Voit jättää joko puhelinnumeron tai sähköpostiosoitteen
 • Lähetä

Kiitos viestistäsi!


Otamme sinuun yhteyttä mahdollisimman pian.

Ystävällisin terveisin
Eteran asiakaspalvelu

Tapahtui virhe.

Työntekijän eläkevakuutus - TyEL

Työntekijän työeläkevakuutus on pakko, vaan ei paha pakko. Palkkaamiesi työntekijöiden vakuuttaminen on näet lakiasia. Siitä se TyEL tulee – työntekijän eläkelaista.

Jos olet yksityisen alan työnantaja tai toisia työllistävä kotitalous, tulee sinun lain mukaan vakuuttaa palkkaamasi työntekijät työntekijöiden eläkelain mukaan.

Työntekijöiden eläke kertyy työnantajan maksamasta palkasta. Työnantaja huolehtii, että työntekijöiden eläketurva on hoidettu asianmukaisesti kuntoon.

Miksi?

Lyhyesti: Työeläke turvaa toimeentulon eläkeaikana tai mahdollisen työkyvyttömyyden varalta. Eläke-etuuksiin kuuluu myös kuntoutus työkyvyttömyyden uhatessa. Lisäksi työntekijän puolisolle ja alaikäisille lapsille maksetaan perhe-eläkettä kuolemantapauksen yhteydessä. Kaikin puolin tärkeitä asioita siis!

Palkkaatko yrittäjän?

Yrittäjä tai ammatinharjoittaja järjestää oman työeläketurvansa yrittäjän eläkelain eli YEL:n mukaan. Yrittäjä ja yritys laskuttavat työstä. Yritys kuuluu myös ennakkoperintärekisteriin ja sillä on Y-tunnus.

 TyEL-vakuutukset kuntoon

Työeläkevakuutukset saat kuntoon täyttämällä vakuutushakemuksen.

» TyEL-vakuutushakemus

» Pyydä tarjous

» Tilapäisen työnantajan palkkailmoitus

Jos vakuutuksesi ovat toisessa vakuutusyhtiössä, voit siirtää ne helposti Eteraan vakuutushakemuksella. Me hoidamme irtisanomisen entisestä yhtiöstäsi.