Työntekijän eläkevakuutus – TyEL

​​​​​​Työntekijän työeläkevakuutus on pakko, vaan ei paha pakko. Palkkaamiesi työntekijöiden vakuuttaminen on näet lakiasia. Siitä se TyEL tulee – työntekijän eläkelaista.

Jos olet yksityisen alan työnantaja tai toisia työllistävä kotitalous, tulee sinun lain mukaan vakuuttaa palkkaamasi työntekijät työntekijöiden eläkelain mukaan.

Työntekijöiden eläke kertyy työnantajan maksamasta palkasta. Työnantaja huolehtii, että työntekijöiden eläketurva on hoidettu asianmukaisesti kuntoon.

Miksi?

Lyhyesti: Työeläke turvaa toimeentulon eläkeaikana tai mahdollisen työkyvyttömyyden varalta. Eläke-etuuksiin kuuluu myös kuntoutus työkyvyttömyyden uhatessa. Lisäksi työntekijän puolisolle ja alaikäisille lapsille maksetaan perhe-eläkettä kuolemantapauksen yhteydessä. Kaikin puolin tärkeitä asioita siis!

Palkkaatko yrittäjän?

Yrittäjä tai ammatinharjoittaja järjestää oman työeläketurvansa yrittäjän eläkelain eli YEL:n mukaan. Yrittäjä ja yritys laskuttavat työstä. Yritys kuuluu myös ennakkoperintärekisteriin ja sillä on Y-tunnus.

TyEL-vakuutukset kuntoon​


Työeläkevakuutukset saat kuntoon täyttämällä vakuutushakemuksen.

» TyEL-vakuutushakemus

» Pyydä tarjous

» Tilapäisen työnantajan palkkailmoitus

Jos vakuutuksesi ovat toisessa vakuutusyhtiössä, voit siirtää ne helposti Eteraan vakuutushakemuksella. Me hoidamme irtisanomisen entisestä yhtiöstäsi.