Henkilöstötuottavuus ja kustannussäästöt

Eteran henkilöstötuottavuusmalli auttaa löytämään tasapainon henkilöstön ja liiketaloudellisen kehittämisen välillä.  Sen avulla yritys voi kohdentaa kehittämistoimet oikein ja seurata työhyvinvointitoimien vaikutusta euroissa.

Hyvä henkilöstötuottavuus on tutkitusti yhteydessä hyvään taloudelliseen tulokseen. Henkilöstötuottavuudeltaan parhaimpien ja heikoimpien yritysten välinen ero voi olla jopa 11 000 euroa vuodessa henkilöä kohden. Tämä selvisi Eteran julkaisemassa Henkilöstötuottavuus ja eurot – case rakennusala -tutkimuksessa.

Työkyvyn johtaminen on talouden johtamista

Henkilöstöön liittyvien panostusten arvottaminen helpottuu, kun toimenpiteistä voidaan johtaa selkeä yhteys liiketoimintalukujen kehitykseen. 

Yritykselle ihanteellisessa tilanteessa yrityksen taloudellinen tulos ja henkilöstötuottavuus ovat erinomaisella tasolla. Eteran henkilöstötuottavuusmallin avulla yritys saa selkeän näkemyksen,

  • mikä on yrityksen henkilöstötuottavuus vertailtaessa muihin yrityksiin
  • miten yrityksen kannattaa kohdentaa kehittämistoimia  
  • miten henkilöstötuottavuutta voidaan kehittää.

Eteran henkilöstötuottavuusindeksin avulla yritys voi asemoida tilanteensa ja tarkentaa kehittämistoimiensa painopistealueet.


 

Henkilöstötuottavuusindeksi = Motivaatio x työkyky x osaaminen

Eteran henkilöstötuottavuusindeksi koostuu työkyvystä, osaamisesta ja motivaatiosta. Mittari tuo hyvin esiin erot yritysten ja yksiköiden välillä sekä keskeiset yksittäisten ihmisten tuloksentekokykyyn vaikuttavat asiat.

Henkilöstötuottavuusindeksi lasketaan Eteran Hyvä työelämä -kyselyn tai vastaavan työhyvinvointikyselyn tiedoista.

Haluatko tietää, miten yrityksesi henkilöstötuottavuutta voi kasvattaa?


Haluatko tietää, miten yrityksen kasvua voi edistää henkilöstötuottavuutta lisäämällä? Kiinnostaako se, miten henkilöstötuottavuuden voi laskea euroissa?

Eteran tuore henkilöstötuottavuustutkimus antaa meille ainutlaatuiset työvälineet asemoida yrityksesi henkilöstötuottavuus ja tukea yritystäsi tuottavuuden kehittämisessä hyvinvointia unohtamatta.

Henkilöstötuottavuusindeksi pohjautuu Eteran julkaisemaan tutkimukseen.
» Lisätietoa Eteran henkilöstötuottavuustutkimuksesta


Kiinnostuitko henkilöstötuottavuudesta?

Jätä yhteystietosi, niin otamme sinuun yhteyttä ja kerromme lisää.

  1. Yhteystiedot

  2. Yrityksen nimi

  3. Etu- ja sukunimi

  4. Sähköpostiosoite

  5. Puhelinnumero

  6. Valitse

  7. Viesti