Varhaisen tuen malli tukee työssä jaksamista

​​​​​​​​​​​​

Mitä varhaisemmassa vaiheessa työkyvyn ongelmat tunnistetaan, sitä helpompi niihin on puuttua. Eteran Hyvä työvire -palvelun avulla voit kartoittaa yrityksen henkilöstön työkyvyn ja hyvinvoinnin nykytilaa ja riskejä.

Eläkeyhtiönä haluamme auttaa asiakkaitamme työkyvyn johtamisessa. Tavoitteenamme on löytää mahdollisimman varhaisessa vaiheessa työkykyriskiä alentavat tekijät yhteistyössä työnantajan ja työterveyden kanssa. Tarjoamme työkaluja työkykyriskien havaitsemiseen ja hallintaan. Toimimme yhteistyössä  työnantajan ja työterveyshuollon kanssa.

Työpaikalla tarvitaan työkyvyn johtamista ja selkeät pelisäännöt varhaiseen puuttumiseen 

Työyhteisössä tulee olla selkeät pelisäännöt, miten erilaisissa ongelmatilanteissa toimitaan. Tällöin niihin puuttuminen on helpompaa. Rakenna työpaikalla yksinkertainen malli, jolla havaitsette työkyvyssä tapahtuneet muutokset, asetat tavoitteet ja seuraat tuloksia. Eterasta saat ohjeet mallin suunnitteluun ja sen päivittämiseen.

Tyypillisiä ongelmatilanteita työpaikoilla ovat esimerkiksi työkyvyn heikentyminen, uupuminen, päihdeongelmat, kiusaaminen. Työkyvyn ongelmat on usein havaittavissa esimerkiksi toistuvina lyhyinä tai pitkittyvinä poissaoloina. Varhaisen tuen malli auttaa esimiestä reagoimaan näihin tilanteisiin yrityksen pelisääntöjen mukaan. Ongelmiin puuttuminen on aina osoitus aidon huolenpidon ja välittämisen kulttuurista työyhteisössä.

​Kaikki sujuu ​Työkyvyssä havaitaan ongelmia ​Lyhyitä toistuvia poissaoloja ​Pitkittyneet poissaolot


Tietoa hyvinvoinnin nykytilasta ja työkykyriskeistä Eteran Hyvä työvire -kyselyllä


Eteran Hyvä työvire -kysely selvittää henkilöstön hyvinvoinnin nykytilan ja työkykyriskit. Se auttaa kohdentamaan työhyvinvoinnin toimenpiteet kustannustehokkaasti.

  • Työntekijä vastaa monipuolisesti terveyttä ja hyvinvointia kartoittavaan kyselyyn ja saa sähköpostiinsa laajan henkilökohtaisen Hyvä työvire -raportin.
  • Yrityksen johto saa kyselystä Hyvä työvire -indikaattorin ja anonyymin yhteenvetoraportin henkilöstön työkyvyn ja hyvinvoinnin tilasta sekä riskeistä. Koontiraportti edellyttää tietoturvasyistä vähintään 20 vastaajaa.
  • Työterveyshuollolle toimitetaan yrityksen luvalla poimintasovellus työkyky- ja terveysriskiryhmien tarkastelua varten. Sen avulla työterveyshuollon toimenpiteitä voidaan kohdentaa työkyvyn tukea eniten tarvitseville työntekijöille.

 

Kiinnostuitko Eteran Hyvä työvire -kyselystä?

Jätä yhteystietosi, niin otamme sinuun yhteyttä ja kerromme lisää.

  1. Yhteystiedot

  2. Yrityksen nimi

  3. Etu- ja sukunimi

  4. Sähköpostiosoite

  5. Puhelinnumero

  6. Valitse

  7. Viesti