​​Eteran tutkimus euroistaa henkilöstötuottavuuden 

KTT Guy Ahonen, FT Ossi Aura ja KTT, VTM Tomi Hussi ovat tutkimuksessaan kehittäneet mallin henkilöstötuottavuuden mittaamiseen. Malli mahdollistaa sekä yrityksen nykytilanteen että työhyvinvoinnin kehittämistoimenpiteiden liiketaloudellisen merkityksen arvioimisen. Mittari soveltuu kaikille toimialoille.  

Miten laskea työhyvinvoinnin vaikutus yrityksen tulokseen?

Henkilöstötuottavuustutkimuksesta kehitetty tunnusluku – henkilöstötuottavuusindeksi – linkittää työhyvinvoinnin yrityksen liiketoiminnan tulokseen.

Tutkimuksen aineistona on noin 10 000 vastaajan henkilöstökysely​aineisto, jota on verrattu julkisiin tilinpäätöstietoihin.​ Sovellettaessa mallia rakennusalalle ero heikoimman ja parhaimman henkilöstötuottavuuden luokkaan sijoittuvien yritysten välillä oli peräti 11 000 euroa henkilöä kohden vuodessa.​

Miten johtaa ja mitata henkilöstötuottavuutta?

​Henkilöstötuottavuudesta tutkimuksen julkaisseet Tomi Hussi ja Ossi Aura kertovat videolla, mitä uutta tutkimus tuo henkilöstöjohtamiseen.

 

 Lataa Henkilöstötuottavuus ja eur​​ot -tutkimusraportti

Voit ladata Henkilöstötuottavuus ja eurot -tutkimusraportin täyttämällä alla olevan lomakkeen. Tähdellä (*) merkityt kohdat ovat pakollisia.​​

Tietoja voidaan käyttää markkinointiin. Lisätietoja »

Lue lisää Eteran henkilöstötuottavuusmallista ja työkykypalveluista »

 1. Täytä yhteystiedot

 2. Etu- ja sukunimi

   

 3. Yrityksen nimi

   

 4. Tehtävänimike

   

 5. Sähköpostiosoite

   

​Tutkimuksen kirjoittajat


Ossi Aura, FT

Ossi Aura

Ossi Aura on toiminut työhyvinvoinnin eri tehtävissä 1990-luvun alusta alkaen. Vuonna 2006 Aura väitteli filosofian tohtoriksi Hankenin johtamisen laitoksella ja on sen jälkeen keskittynyt strategisen hyvinvoinnin johtamiseen sekä henkilöstötuottavuuden ja organisaation tuloksellisuuden väliseen yhteyteen. 

Motto: Yritysten tuottavuuden kehittäminen henkilöstön hyvinvointia kunnioittaen.

Guy Ahonen, KTT​

Guy Ahonen

Guy Ahonen on Työterveyslaitoksen tutkimusprofessori erityisalueenaan työterveystalous. Hän on aiemmin ollut Hankenin professori, alueenaan Knowledge Management, erityisesti henkilö​stötalous. Hän on edelleen Hankenin talouspolitologian dosentti. Ahonen tunnetaan erityisesti henkilöstötilinpäätöskonseptin lanseerauksesta Suomeen sekä työhyvinvoinnin taloudellisia vaikutuksia koskevista laskelmista ja Potentiaali-mallin suunnittelusta. Hän on ollut perustamassa  johtamisen kehittämisverkostoa, joka on edelleen hänen vastuualueenaan Työterveyslaitoksessa. Vuonna 2005 hänelle myönnettiin valtakunnallinen työsuojelupalkinto.

Tomi Huss​i,VTM, KTT

Tomi Hussi

Eteran työhyvinvointipalveluiden päällikkö Tomi Hussi on toiminut yli 16 vuotta työhyvinvoinnin kehittäjänä ja tutkijana. Hän on kiinnostunut erityisesti työhyvinvoinnin strategisesta johtamisesta ja tuottavuusvaikutuksista. Hussi on väitellyt kauppatieteiden tohtoriksi Hankenilta vuonna 2005. 

Motto: Työhyvinvointi ei ole hyvinä aikoina tehtävää henkilöstön paapomista, vaan yrityksen uudistumisen ja kilpailukyvyn säilyttämisen välttämätön edellytys.

 

Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Etera
Palkkatilanportti 1, 00240 Helsinki
Puhelin: 010 553 300